fbpx
epa03244691 KFOR soldiers from Hungary guard the road between north and south part of the town of Mitrovica, during clashes in the town of Zvecan, Serbia, 01 June 2012. At least five Kosovo Serbs and a NATO soldier were wounded in a gunfight in the early hours, as peacekeepers tried to dismantle Serb roadblocks blocking traffic.  EPA/STR
Фото: Мартина Ацковска / Фронтлајн

Tag: сиромаштија

Искоренување на сиромаштијата преку инклузија

Од ден на ден сме сведоци колку Македонија, и покрај сите владини мерки, поранешни и сегашни, тоне во сиромаштија. Невработеноста, социјалната исклученост, дискриминацијата, недостигот на образование, ги турка граѓанките и ...

10%

Да крадеа 10% помалку, секоја болница во Македонија ќе изгледаше како Ремедика, секое училиште ќе беше како американското средно во Скопје, улиците и патиштата ќе беа безбедни и рамни, барем ...

Каде е животот?

Секогаш кога со колегата се подготвуваме да направиме анкета, очекуваме да го слушнеме и најтажното од нашите сограѓани, и како по обичај, се правиме дека сме подготвени за сè што ...

Беда и немоќ

Парализирана, без никаква помош и во многу лоши услови, живее Пендије Кангули во ромското маало „29 Ноември“ во Тетово. Нејзината снаа за ЦИВИЛ Медиа вели дека секојдневно мака мачи за ...

Заборавени од државата!

Во тетовско ромско маало, во центарот на градот, живеат околу 150 души од кои дури 90 се деца. Заборавени од институциите и државата тие живеат во субстандардни услови, без вода, ...

Социјална правда само на хартија!

Македонија иако се претставува како социјална држава нѐ исправа пред прашањето во каква тоа социјална држава живееме. Одговорот е очигледен, сиромаштија има во секоја пора од општеството. Сведоци сме на ...

Page 1 of 5 1 2 5

CIVILMEDIA NEWSLETTER