fbpx
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: селмани

Селмани: Со посебни конвенции и санкционирање до борба со пропагандата и дезинформациите

-Безбедноста и улогата на информациите и дезинформациите е главниот процес на одвивање на настаните во една држава како на меѓународен план така и во ниво на државата, вели Башким Селмани ...

Обвинителството постапува за заканите кон Селмани

Скопското Јавно обвинителството ќе постапува по случајот за заканите упатени кон претседателот на Здружението на новинари на Македонија, Насер Селмани. - Во Основното јавно обвинителство Скопје на 9 март примено е ...

Селмани: Реформата во МТВ да не се сведе на меѓупартиски пазар и договор

Претседателот на Здружението на новинари на Македонија Насер Селмани после изборот на директори на јавниот радиодифузен сервис, денеска изјави дека стравува оти реформата во МРТ ќе се сведе на меѓупартиски пазар ...

МИМ: Зајакнување на судската експертиза за слободата на изразување

„Унапредување на знаењето и подигнување на свеста на новинарите во однос на постоечките домашни законски решенија кои го гарантираат правото на слобода на изразување, како и за зајакнување на новинарските ...

Неопходна е повисока свесност на новинарите за заштитата на личните податоци

Новинарите главно имаат елементарни познавања за заштитата на личните податоци во сториите што ги објавуваат, врз основа на нивната практика. Многу ретко консултираат законска регулатива што, колку, и во кој ...

Селмани: ЗНМ е заинтересирано да ја задржи наградата „Менде Петковски“

„Здружението на новинарите на Македонија ќе го разгледува предлогот на колегите од Регионалниот центар во Битола на следната седница на Управниот одбор. Тогаш ќе најдеме решение. Ние сме заинтересирани да ...

Селмани: Без реформи во медиумите, Македонија нема да има слободни и веродостојни избори!

Пет новинарски и медиумски организации, меѓу кои Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на новинарите и медиумските работници, Македонскиот институт за медиуми, Советот за етика на медиумите и Институтот ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER