fbpx

Tag: социјална правда

Од архивата на Зелениот караван на ЦИВИЛ, есен 2020 година

Наjважните прашања на денешницата се теми на денешната конференцијата на ЦИВИЛ: зелени вредности, социјална правда и антинационализам

ЗЕЛЕНИТЕ ДОАЃААТ 2020 - Конференција за зелени вредности, социјална правда и антинационализам, денеска, 19 ноември, со почеток во 12 часот. Наjважните прашања на денешницата се теми на денешната конференцијата „Зелените ...

Антикорупцијата и животот

Само за патни трошоци, пет од седумте членови на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), потрошиле 2.319.031 денари во 2013 година. Прегледот на патните трошоци во останатите години е ...

Социјална правда само на хартија!

Македонија иако се претставува како социјална држава нѐ исправа пред прашањето во каква тоа социјална држава живееме. Одговорот е очигледен, сиромаштија има во секоја пора од општеството. Сведоци сме на ...

Кога оданочувањето ги казнува оние кои треба да се охрабруваат

Кога државите најавуваат преземање на одредена реформа, тогаш во јавноста се отвора дебата и различни мислења во врска со позитивните ефекти или последиците кои може да ги предизвика истата, особено ...

Ширин Ебади ги повика Иранците да не ги прекинуваат протестите

Иранската нобеловка Ширин Ебади ги повика денеска жителите на нејзината земја да започнат грѓанска непослушност и да ги продолжат масовните протести.  Таа посочи дека Иранците треба да останат на улиците, ...

СОНК: На вработените во градинките и училиштата не им се продолжува договорот за работа

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) денеска обвини дека на вработените во детските градинки, основните и средните училишта не им се продолжуваат договорите за работа. - Изминативе денови ...

Page 1 of 8 1 2 8

CIVILMEDIA NEWSLETTER