fbpx
epa03244691 KFOR soldiers from Hungary guard the road between north and south part of the town of Mitrovica, during clashes in the town of Zvecan, Serbia, 01 June 2012. At least five Kosovo Serbs and a NATO soldier were wounded in a gunfight in the early hours, as peacekeepers tried to dismantle Serb roadblocks blocking traffic.  EPA/STR
Фото: Мартина Ацковска / Фронтлајн

Tag: стратегија

Роберт Алаѓозовски, Национален координатор за интеркултурализам, едно општество, развој на културата и меѓуресорска соработка (фото: И. Чадиноски / ЦИВИЛ)

Алаѓозовски: Обврска на секој политичар е да ја разбере и да ја имплементира Стратегијата „Едно општество за сите“

Стратегијата „Едно општество за сите“ е значајна за развојот на нашата демократија, на општеството, но и на државата во целост. Стратегијата има влијание и во низа други области, на постоењето ...

Промовирана Стратегија за образование 2018-2025

Крајната цел на Стратегијата за образование 2018-2025 е инвестирање во учениците, студентите, во млади интегрирани поединци кои ќе бидат слободни во изразување на автентичноста, оригиналноста, идентитетот и креативноста. Ова на денешната промоција на Стратегијата ...

Стратегија за образование 2018 – 2025

Министерството за образование и наука денеска ќе ја промовира Стратегијата за образование на Република Македонија за 2018-2025 година и нејзиниот акциски план. На промоцијата, како што е најавено, ќе се ...

Регионален состанок на министрите за здравство за превенција од ХИВ, маларија и туберкулоза

Континуирана и долгорочна имплементација на програмите за ХИВ и туберкулоза и одржување на ниската стапката на двете епидемии, ќе се обезбеди со новата нацрт национална стратегија за ХИВ за периодот ...

Силни семејства, заедници и држава за надминување на насилниот екстремизам и тероризам

Владата на 57 седница во март месец ја усвои Националната стратегија за спречување на насилен екстремизам 2018-2022 и Националната стратегија за борба против тероризам 2018-2022. Овие документи Владата ги изработи ...

Серија состаноци на претседателството на ДУИ, се готви дводецениска стратегија

Претседателството на Демократската унија за интеграција го оддржа третото продолжение на состанокот на претседателството на партијата, започнато на 16 март 2018, каде што, според официјалните информации од партијата, беше разговарано ...

Министерски состанок на Западнобалканската шесторка во Сараево

Во Сараево денеска ќе се одржи неформален состанок на министрите за надворешни работи на земјите од Западнобалканската шесторка, чиј домаќин ќе биде шефот на дипломатијата на Босна и Херцеговина, Игор ...

Димитров: Очекуваме датум за преговори со ЕУ во јуни

Македонија очекува до крајот на бугарското претседателство со Европската унија да добие датум за почеток на преговорите за членство, изјави шефот на макдонската дипломатија Никола Димитров, пред почетокот на денешната ...

Page 1 of 3 1 2 3

CIVILMEDIA NEWSLETTER