fbpx
Фото: Б. Јордановска, ЦИВИЛ
Стојан Андов
Фото: МИА
Фото: МИА

Tag: теории на заговор

Теории на заговор

Теорија на заговор е верување дека мала група моќни луѓе спроведуваат тајни операции во сопствена корист, на сметка на општеството. https://www.youtube.com/watch?v=s75sB-gcPb0 Примери: Нов светски поредок: Теорија на заговор за тајна ...

Фотоколаж: metro.co.uk

Руски теоретичар на заговор тврди: Пригожин е жив и подготвува одмазда 

Основачот на ослогласената парамилитантна група Вагнер, Евгениј Пригожин е „жив, здрав и слободен“ - и ја планира својата одмазда, сензационално тврди рускиот пропагандист, политички аналитичар и теоретичар на заговор  Валери ...

Foto: Wikimedia Commons

УНЕСКО и партнерите со нов проект за борба против антисемитизмот преку образованието низ Европа

УНЕСКО, Европската комисија и Канцеларијата на ОБСЕ за демократски институции и човекови права (ОДИХР) започнуваат двегодишен проект за справување со антисемитизмот во Европа преку образование, во време кога еврејските заедници ...

Наместо честитки и убави зборови, левото Димче во празничен маратон на омраза

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Ја испративме старата и тешка 2020 и ја дочекавме неизвесната 2021, поминаа Божиќни празници по стар и нов календар, Бадник, Коледе... Луѓето, без оглед дали се христијани, ...

„Скакулците“ кои ни ги изедоа парите, градот и дел од душата

За франкенштајнскиот проект „Скопје 2014“ до денес се потрошени, неверојатни, 628.000.000 евра, што претставува околу 40% од средствата предвидени за капитални инвестиции, од буџетите на Реублика Македонија од 2010 до ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER