fbpx
Руски ракетен терор: Харкив, 25 мај 2024 (фото извор: скриншот од видео извештај на Би-би-си)
Фото: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ
Фото/ Маргарита Роблес/ Wikimedia commons

Tag: универзитет

Studenti na univerzitet sveti kiril i metodija

Истражување: 20 отсто од студентите на јавните универзитети сметаат дека корупцијата е екстремна

Истражувањто на Институтот за стратешки истражувања и едукација покажува дека 20 отсто од студентите на јавните универзитети сметаат дека корупцијата е екстремно присутна на факултетите каде студираат, додека 24% сметаат ...

Универзитетот во Сараево ѝ ја одзеде магистерската титула на Себија Изетбеговиќ, директорка на Клиничката болница

Сенатот на Универзитетот во Сараево денеска донесе одлука со која на Себија Изетбеговиќ, сопруга на лидерот на СДА, Бакир Изетбеговиќ, директорка на Клиничкиот центар во Сараево и професорка на Медицинскиот ...

Проф. д-р Катерина Колозова, Берлин, 2019 година (фото извор: приватен ФБ профил)

Проф. д-р Катерина Колозова е на светската листа од 25 највлијателни жени во филозофијата

Проф. д-р Катерина Колозова се најде на 14-то место на светската листа на највлијателни жени во филозофијата во изминатите десет години, според Academic Influence. Листата е составена од 25 имиња ...

Војо Маневски

Учење, научување, а знаење?

пишува: ВОЈО МАНЕВСКИ Севкупните реформи во образовниот процес треба да резултираат со изградба на самосвесни членови на општествената заедница што ги препознаваат главните прогресивни текови кај нас и во светот ...

Studenti na univerzitet sveti kiril i metodija

Одбележување 69 години од основањето на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“

Шеесет и девет години од основањето ќе одбележи денеска Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“. По повод одбележувањето на основањето на Универзитетот и на Денот на светите Кирил и Методиј ќе ...

Македонија: Преглед на настани (28 јуни 2016)

Дневен преглед на најважните настани во Република Македонија (28 јуни 2016 година): Изгласан Законот за основање на нов универзитет „Дамјан Груев“ ||  Богоевски и Спировска: Нема да не заплашат! || Избирачкиот список објавен повторно ...

Власта го изгласа основањето на нов универзитет – „Дамјан Груев“

По скратена постапка, без присуство на опозицијата, пратениците од владеачкото мнозинство во Собранието, денеска го изгласаа Законот за основање на нов универзитет „Дамјан Груев“. Предлог-законот доби поддршка од 67 пратеници, а ...

Марковиќ: Македонија нема толку високообразовен и стручен кадар!

Откако Одборот за акредитација и евалуација на високото образование издаде дозвола за формирање на нов државен универзитет на македонски јазик во Скопје -  “Дамјан Груев”, ЦИВИЛ Медиа разговараше со професори ...

Ова е универзитет за Латинска Америка, каде имало воени режими!

Откако Одборот за акредитација и евалуација на високото образование издаде дозвола за формирање на нов државен универзитет на македонски јазик во Скопје -  “Дамјан Груев”, ЦИВИЛ Медиа разговараше со професори ...

Ова го нема никаде во светот!

Откако Одборот за акредитација и евалуација на високото образование издаде дозвола за формирање на нов државен универзитет на македонски јазик во Скопје -  “Дамјан Груев”, ЦИВИЛ Медиа разговараше со професори од ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER