fbpx
Министерот за надворешни работи на Украина, Дмитро Кулеба

Tag: Цивил – Центар за слобода

Прес-конференција на ЦИВИЛ во 13 часот пред ДИК: Хаварија на Избирачкиот список, притисоци врз гласачите, неизвесност и надежи…

ЦИВИЛ – Центар за слобода ќе одржи прес-конференција пред Државната изборна комисија денеска во 13 часот. Во периодот од 5-ти до 8-ми декември, ЦИВИЛ прими над 600 повици од граѓанки ...

Ја избришале од Избирачки список затоа што ќе ѝ истекла важноста на личната карта!

Проблемите во Државната изборна комисија со Избирачкиот список се натрупуваат, а хаосот се зголемува со приближувањето на денот на изборите. До ЦИВИЛ - Центар за слобода се обрати Моника Матоска ...

„Набљудуваме!“ пред „Палета“

Тим на ЦИВИЛ - Центар за слобода, во рамки на проектот „Набљудуваме!“, денеска од 12 до 13,30 часот, постави инфо-штанд во центарот на Скопје. Активистите поделиjа информативни материјали на стотина ...

Најческа: Во Македонија масовно се кршат човековите права и слободи!

„Во Македонија е направна таква форма на затворање на општеството, со што е оневозможено елементарно споредување со се она што претставува достигнување и развој на цивилизацијата, на промоцијата и заштитата ...

Прочистувањето на само 40.000 гласачи не созадава услови за фер избори!

Прочистување  на само 40 илјади спорни гласачи од Избирачкиот список е каков-таков договор меѓу четирите политички партии-потписнички на Договорот од Пржино, само колку да се одржат предвремени избори, е ставот ...

Копнеж за моето Скопје

Иако деновиве летото се занесува и се преправа дека е есен, сепак, преубаво време е да се шета низ Македонија и да се посетат локациите на кои порано се  сеќаваме ...

Page 1 of 5 1 2 5

CIVILMEDIA NEWSLETTER