Categories

ЧОВЕКОВИ ПРАВА ЦИВИЛ беше дел од Светското читање за човековите права

ЦИВИЛ му се придружи на Светското читање на Универзалната декларација за човекови права, повик што вчера го упатија организаторите на Меѓународниот литературен фестивал во Берлин. Со читање на Декларацијата за човекови права и слободи и со стихови на слободата, ЦИВИЛ-ите настапија на платото пред седиштето на организацијата во строгиот центар на Скопје. На читањето му се приклучија и неколку поддржувачи и пријатели на ЦИВИЛ.

Камера и монтажа: Ермин Климента

Print Friendly, PDF & Email