fbpx
Фото: Фејсбук
Фото: МИА
Битиќи/Фото: Влада.мк

Tag: Цивил

Избори, 2017 (фото: ЦИВИЛ)

Како да се надмине говорот на омраза во изборен контекст

Во контекст на изборните аспирации што отворено дефилираат низ медиумскиот простор, но и на социјалните мрежи, ги издвојуваме препораките на ЦИВИЛ што произлегоа од локалните избори во 2021 година. Медиумите ...

Алаѓозовски: И покрај големите економски предизвици, свеста за потребата од заедничко живеење е подигната на многу големо ниво

„Националниот координатор а мултикултурализам, Роберт Алаѓозовски во интервју за ЦИВИЛ, меѓу другото посочи дека и покрај големите предизвици како што беше кризата предизвикана од КОВИД-19 и сега со руската воена ...

Тренчевска: Родовата еднаквост значи овозможување еднакви права и можности за жените и мажите, еднаков пристап до сите ресурси во општеството, и еднаков бенефит од тие ресурси

Со министерката за труд и социјални политики разговаравме за стратегиите, политиките и практиките  што ги  спроведува МТСП во контекст на унапредувањето и промовирањето на меѓуетнички и верски односи и промоција ...

ЦИВИЛ на средба со министерката за труд и социјални политики, Јована Тренчевска

Претставници на ЦИВИЛ – Центар за Слобода  се сретнаа со министерката за труд и социјални политики Јована Тренчевска, по повод започнувањето на новиот проект на ЦИВИЛ „Заедно за подобра иднина“, ...

Роберт Алаѓозовски, национален координатор за мултикултурализам
фотографија: Александар Ризински

Алаѓозовски: Ќе продолжиме со почитувањето и создавањето на мултикултурни вредности во нашето општество и на добриот соживот меѓу нашите граѓани

Со националниот координатор за мултикултурализам, Роберт Алаѓозовски разговаравме за текот и резултатите на имплементацијата на владината тригодишна стратегија „Едно општество за сите“, за новата стратегија која што е во напредно ...

Роберт Алаѓозовски, Национален координатор за мултикултурализам и Џабир Дерала, Претседател на ЦИВИЛ, 16 март 2023 (фото: А. Ризински/ЦИВИЛ)

ЦИВИЛ на средба со националниот координатор за мултикултурализам, Роберт Алаѓозовски

Претставници на ЦИВИЛ - Центар за Слобода денеска се сретнаа со националниот координатор за мултикултурализам, едно општество и развој на културата, Роберт Алаѓозовски, по повод започнувањето на новиот проект на ...

Македонското граѓанско општество со поддршка на Украина во борбата за слобода

„Украина – година на хероизмот“ е заедничкиот наслов на големата конференција што се одржа на 24 февруари, во Домот на АРМ, во организација на ЦИВИЛ и украинската амбасада во Северна ...

Дехран Муратов, ЦИВИЛ/ Фотографија: Б. Јордановска

Муратов: Најсилното оружје против путиновото зло е вистината наспроти дезинформациите

Во контекст на путиновата „специјална воена операција“ во Украина или руската агресија врз украинскиот народ, Дехран Муратов, ЦИВИЛ, на конференцијата „Украина-Година на хероизмот“, става акцент на паралелната војна против дезинформациите ...

Дуев: Европските држави мора да се обединат, во спротивно, падот на Украина ќе биде крај на Европа

„На одбележувањето на „Гладоморот“ започнав со една реченица, „историјата ги запишува најголемите трагедии во минатото, но не само гласноста на злоделата на лошите луѓе, туку и страшната тишина на добрите ...

Page 1 of 181 1 2 181

CIVIL MEDIA NEWSLETTER