fbpx
Оливер Спасовски
Official portrait of NATO Heads of State and Government

Tag: Цивил

Депонија на излезот од Јегуновце

Дива депонија со градежен шут на излезот од Јегуновце, регистрираше екипата на ЦИВИЛ, при враќањето од турнејата низ Полошкиот регион, на 23 јули 2019 година. На фотографиите и снимката се ...

Антикорупциската крими приказна

На дневниот ред на Собранието денеска е Предлог-законот за спречување на корупцијата и судирот на интереси, по скратена постапка. Самиот закон помина низ многу корекции и промени, до неговото прво ...

Неизвесност до крај – промена на Уставот и на името или на македонскиот идентитет

Вчерашната седница на Комисијата за уставни прашања помина со усвојување на три од седумте поднесени амандмани за Предлог –законот за уставни промени.  Пратениците имаат можност до крајот на годината да ...

Богојески: Корупцијата започнува со лажните ветувања на политичките партии

На конференцијата „За општество ослободено од корупција“, учествуваше Петар Богојески, активист на ВМРО -ДПМНЕ и еден од иницијаторите на реформите во партијата. Богојески е основач на Институтот за одржливо управување ...

Општество ослободено од корупција

ЦИВИЛ – Центар за слобода заедно со Зелена Лупа организираат конференција „Општество ослободено од корупција“ што ќе се одржи на 6 декември, четврток, со почеток во 13:30 часот во хотел ...

„Големо уво“ и во Јавното обвинителство, загадувањето – тема за раздор, ЦИВИЛ-ни активности…

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески ги извести новинарите дека Основното јавно обвинителство води предистражна постапка за телефонската централа во својот објектз поради снимање на сите влезни или излезни телефонски разговори. ...

Меморандум за соработка во превенција од насилен екстремизам меѓу ЦИВИЛ и Општина Велес

ЦИВИЛ – Центар за слобода и Општина Велес денеска потпишаа Меморандум за соработка во спречување, односно превенција од насилниот екстремизам. https://www.youtube.com/watch?v=YGLKj9sgoI4&feature=youtu.be Градоначалникот на Велес, Аце Коцевски, изјави дека ова е ...

Page 2 of 175 1 2 3 175

CIVILMEDIA NEWSLETTER