fbpx
Фото: Мета.мк
Бојан Кордалов, комуниколог/фотографија: Самуел Дебус, OK-TV Ludwigshafen
Др. Волфганг Ресман,  претседател на Bundesverband Bürgermedien /фотографија: Самуел Дебус, OK-TV Ludwigshafen

Mеѓународниот семинар на ЦИВИЛ за борба против дезинформациите почнува во понеделник, пријавувањето за учество завршува утре

Photo by Sam McGhee on Unsplash

Во понеделник, 5 декември, во 9:30 часот, во хотел Сити Парк, започнува семинарот на Цивил, „Отпорно новинарство во борба против дезинформациите и пропагандата“, во партнерство со Youth4Media (Y4M) од Германија...

Read more

Динамична агенда на меѓународниот семинар на ЦИВИЛ за борба против дезинформациите

Photo by Sam McGhee on Unsplash

Семинарот „Отпорно новинарство во борба против дезинформациите и пропагандата“ започнува в понеделник, 5 декември, во 9:30 часот, во хотел Сити Парк. Цивил, во партнерство со Youth4Media (Y4M) од Германија подготви...

Read more

ЦИВИЛ: Слободата на Украина значи слободата на Европа, на светот!

На 24 ноември се навршуваат 9 месеци од целосната воена агресија против Украина. Соочена со херојскиот отпор на храбрите Украинци и Украинки, руската солдатеска ги компензира секојдневните понижувачки порази на...

Read more

Од јануари ќе се менуваат блок тарифите за струјата, најави Бектеши

Промена кај втората и третата блок тарифа за електрична енергија од 1 јануари идната година најави денеска како можност министерот за економија Крешник Бектеши. Одговарајќи на прашање на новинарите за...

Read more

Андонов: За да имаме утре, треба да штедиме струја денес

Под слоганот „Штедиме заедно денес за да имаме утре“, Владата од денеска преку информативно едукативни активности ќе ги мотивира граѓаните да штедат струја. Ќе презентира корисни информации како граѓаните поефикасно...

Read more

Меѓународен ден на толеранцијата: ЦИВИЛ повикува на меѓусебно разбирање, почитување и мирољубив дијалог

На Меѓународниот ден на толеранцијата, ЦИВИЛ потсетува и повикува на јакнење на јавната свест за опасностите од нетолеранција, ги промовира универзалните човекови права и слободи, и почитувањето, прифаќањето и уважувањето...

Read more

Сојуз на средношколци: МВР брзо да ги расчисти случаите, заканите мора да бидат сериозно сфатени

Министерството за внатрешни работи максимално да се посвети на потрагата по чиновниците и брзо разрешување на ситуацијата, за повторно да може да имаме непречена и безбедна настава. Овие закани мора...

Read more
Page 1 of 4 1 2 4

CIVILMEDIA NEWSLETTER