Фотографија: Платформа Х
Фото: Скриншот од видео на WION
Фото: Скриншот од видео на TIMES NOW
Фото; СДСМ/ Фејсбук
Фото: ВМРО-ДПМНЕ/Фејсбук

Таравари: Мултиетничката структура на Гостивар е слична како на Северна Македонија

Градоначалникот на Општина Гостивар, д-р Арбен Таравари за Иницијативата „Направи разлика, почитувај ги различностите“. https://www.youtube.com/watch?v=QBukfzMwI1k -Општина Гостивар е специфична општина, во неа живеат Турци, Македонци, Албанци, Роми, структурата е слична...

Read moreDetails

Николов: Мултикултурализмот е во основата на функционирањето на општина Штип

Поранешниот градоначалникот на општина Штип, Сашко Николов за Иницијативата на ЦИВИЛ „Направи разлика, почитувај ги различностите“. https://www.youtube.com/watch?v=ugyIqO5Vajc „Јас како нов, млад градоначалник, влегов да ја водам Општина Штип, којашто претставува...

Read moreDetails

Kузеска: Мнозинството во Собранието ќе расте, во преговори сме со сите партии кои сакаат да го продолжиме патот кон ЕУ

Извесно е дека Кастриот Реџепи останува во нашето мнозинство, извесно е дека мнозинството ќе расте и извесно е дека во четвртокот Христијан Мицкоски докажа дека нема мнозинство, тие три работи...

Read moreDetails

Битиќи: Наскоро ќе добиеме нова влада предводена од Заев, шест-седум министри ќе се сменат

-Како Влада ние не функционираме нормално веќе три месеци поради локалните избори. Работата на сите институции е сведена на минимум што ме изненади бидејќи сум нов во политиката. Ние овој...

Read moreDetails

Кастриот Реџепи: Имаше противречности во списоците за потписи

Пратеникот Кастриот Реџепи, поканет во емисијата „360 степени“ на Алсат, објаснувајќи што се случи минатата недела во собранието, рече дека во моментот кога се земени потписите за разрешување на Владата...

Read moreDetails

Борел: Првата меѓувладина конференција со Северна Македонија и Албанија да се одржи до крајот на годината, ако не го сториме тоа ќе има негативни последици врз кредибилитетот на ЕУ

Шефот на европската дипломатија, Јосеп Борел, утрово се сретна со неговиот македонски колега, Бујар Османи. Борел на прес конференцијата денеска повтори дека почеток на преговорите со Скопје и Тирана се...

Read moreDetails

Кастриот Реџепи: Своеволно се засолнив, јас сум на страната на правилниот пат на кој треба да се движи државата

„За да нема какви било сомнежи, трачеви и шпекулациии и спинови, јас, Кастриот Реџепи, сојузник на своите сограѓани, и на Албанците и на Македонците, и на сите кои имаат поглед...

Read moreDetails
Page 341 of 405 1 340 341 342 405