Градоначалникот на Општина Гостивар, д-р Арбен Таравари за Иницијативата „Направи разлика, почитувај ги различностите“. https://www.youtube.com/watch?v=QBukfzMwI1k -Општина Гостивар е специфична општина, во неа живеат Турци, Македонци, Албанци, Роми, структурата е слична...
Поранешниот градоначалникот на општина Штип, Сашко Николов за Иницијативата на ЦИВИЛ „Направи разлика, почитувај ги различностите“. https://www.youtube.com/watch?v=ugyIqO5Vajc „Јас како нов, млад градоначалник, влегов да ја водам Општина Штип, којашто претставува...
Градоначалникот на Општина Струга за Иницијативата на ЦИВИЛ „Направи разлика, почитувај ги различностите“ Ние стружани велиме дека е Струга е најдобрата општина и затоа е останат тој поим „како Струга...
Извесно е дека Кастриот Реџепи останува во нашето мнозинство, извесно е дека мнозинството ќе расте и извесно е дека во четвртокот Христијан Мицкоски докажа дека нема мнозинство, тие три работи...
Оставките на функционерите на Движењето БЕСА се уште не се верификувани, што априори значи дека тие се уште се дел од Владата, вели премиерот Зоран Заев во изјава за „Слободен...
-Како Влада ние не функционираме нормално веќе три месеци поради локалните избори. Работата на сите институции е сведена на минимум што ме изненади бидејќи сум нов во политиката. Ние овој...
Пратеникот Кастриот Реџепи, поканет во емисијата „360 степени“ на Алсат, објаснувајќи што се случи минатата недела во собранието, рече дека во моментот кога се земени потписите за разрешување на Владата...
Шефот на европската дипломатија, Јосеп Борел, утрово се сретна со неговиот македонски колега, Бујар Османи. Борел на прес конференцијата денеска повтори дека почеток на преговорите со Скопје и Тирана се...
Премиерот Зоран Заев за ТВ Алсат потврдил дека во текот на денот имал комуникација со претседателот на Алтернатива, Африм Гаши и побарал од него да го избере денот кога сака...
„За да нема какви било сомнежи, трачеви и шпекулациии и спинови, јас, Кастриот Реџепи, сојузник на своите сограѓани, и на Албанците и на Македонците, и на сите кои имаат поглед...