fbpx
Јенс Столтенберг (фото извор: НАТО)
Фото: МИА архива
Фото: Укринформ
Фото: Влада на Република Северна Македонија
Фото: ОЦ Медиа

Наместо една лажичка за сите, исти правила за сите!

Владата нема намера да ги затвори храмовите за време на велигденските празници, повикувајќи се на неприкосновеното право за религиско определување, но истовремено има намера да ги затвори граѓаните во своите...

Read more

Ефенди Ролекс Бангладеш!

пишува ДИЈАНА ТАХИРИ Човекот што би требало да повикува на смиреност и молитви, повикува на непослушност и евентуално колективно „самоубиство“, ако Владата не му даде дел од финансиската помош што...

Read more

Докторката во партиска униформа

Навидум добронамерна докторка, со совети за чекори што и онака се подразбираат и секако се преземаат, во услови на здравствен систем што го разори нејзината партија, д-р Нелоска тргна во...

Read more

Колку се заштитени пензионерите со мерката слободно движење од 05 до 11 часот?

пишува: ДИЈАНА ТАХИРИ Една од најризичните категории воопшто подложни на инфекции, а особено на Ковид-19, се највозрасните граѓани, пензионерите. Деновиве се појавија многу фотографии со редици пензионери пред банките, како...

Read more

ВМРО ДПМНЕ „Од врата на врата“ – Море сиктер од пред моја врата!

коментира: Ивана Зафировска ВМРО-ДПМНЕ ја започнува кампањата „Обновата ПРЕД ВАШИОТ ДОМ”, најави на прес-конференција генералниот секретар Игор Јанушев. Тимови на ВМРО-ДПМНЕ ќе го посетат секој дом, секое населено место и ќе...

Read more
Page 23 of 23 1 22 23

CIVIL MEDIA NEWSLETTER