Categories

СОРАБОТКА Примерните затвореници ќе посетуваат културно-уметнички настани

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и директорот на КПУ Затвор Скопје во Шуто Оризари Ѓоко Котевски ќе потпишат меморандум за соработка со кој се предвидуваат активности за унапредување на културно – уметничките содржини за затворениците како една од најранливите категории граѓани. 

Мерките предвидуваат посета на културноументички настани за примерните осуденици, збогатување на библиотеките, организирање работилници и културно-уметнички настани во затворот од осудениците и со гости уметници.


Извор: МИА

image_pdf image_print
Print Friendly, PDF & Email