fbpx
Фото: Б. Јордановска, ЦИВИЛ
Стојан Андов
Фото: МИА
Фото: МИА

Tag: 24 години ЦИВИЛ

(24 ГОДИНИ ЦИВИЛ) Ацо Лукароски, политички аналитичар: Цивил светилник на слободата, клучен фактор во борбата против поделеност и конфликти

Влијанието на Цивил во развој на плурализмот на информации е од суштинско значење за функционирањето на демократијата во Македонија. И токму таа силна и значајна улога на Цивил е мотив ...

(24 ГОДИНИ ЦИВИЛ) Дестан Јонузи, новинар: Честитки до ЦИВИЛ за работата и посветеноста кон човековите права и слободи

Пролетта 2002 година, мој пријател кој живее и работи во Соединетите Американски Држави, ме запозна со ЦИВИЛ - Центар за слобода. Во тоа време, веднаш по вооружениот конфликт од 2001 ...

ФОТО: ЦИВИЛ

(24 ГОДИНИ ЦИВИЛ) Д-р Арбен Таравари, политичар: ЦИВИЛ е значаен ентитет за афирмација на човековите права

Цивил се етаблира како значаен ентитет не само во областа на новинарското известување, туку и во доменот на афирмација на човековите права и ангажманот во граѓанското општество. Посветеноста на Цивил ...

(24 ГОДИНИ ЦИВИЛ) Јане Ѓорѓиоски, сатиричар: Еднаш ЦИВИЛ, засекогаш ЦИВИЛ!

Цивил е една ретка граѓанско организациска енклава на овие простори која негува мултикултура, толеранција, граѓански вредности и беспоштедно се бори за човековите права безмалку четвртина век. Она пак што секојдневно ...

Колозова ЦИВИЛ МЕДИА

(24 ГОДИНИ ЦИВИЛ) Катерина Колозова, филозоф: ЦИВИЛ покажува доследна посветеност на курсот на демократијата и евроинтеграциите

Во сите овие години, од почетокот на своето постоење, Цивил покажува доследна посветеност на курсот на демократијата и евроинтеграциите. Полињата што ги покриваат засегаат бројни сектори: демократски институции, гласачки права ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER