Categories

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги при мониторинг над изборното медиумско претставување за време на вториот круг од изборната кампања за локалните избори 2017 година, а во време...

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, заклучно со 25 октомври, поднела десет барања за прекршочни постапки против радиодифузерите, согласно Изборниот законик.

„Известување на медиумите во изборна кампања, искуства и предизвици“ е темата на дебатата во организација на ЗНМ во Клубот на новинарите, денеска. На дебатата свои излагања имаа директорот на...

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) покрена три прекршочни постапки против телевизиите „Алфа“, „Компани 21-М“ и „Стар“. Според АВМУ, трите телевизии, како што стои во Извештајот од...

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги со допис ги извести радиодифузерите дека ќе продолжи со мониторингот на изборното медиумско претставување, во согласност со одредбите од Изборниот законик што се...

Агенцијата на аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) денеска ја промовираше новата, редизајнирана веб-страница, преку која лицата со сетилна попреченост ќе имаат можност да се информираат за новостите.

Зоран Трајчевски, директор на Агенцијата за аудио и аудио-визуелни медиумски услуги (АВМУ) на вчерашната конференција „Слободни избори за слободно општество“, зборуваше за состојбата во медиумите – на предвремените парламентарни...

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го објави својот втор десетдневен извештај од мониторингот на електронските медиуми во периодот 17-26 август. Во клучните наоди, АВМУ бележи дека, општо...