fbpx
Германскиот министер за одбрана Борис Писториус
Џулијан Асанж беше инспирација за голем број протести низ светот (фото извор: Wikimedia Commons)
Фото: Зеленски на Х
Фото: Фејсбук ЕУБАМ
Фото: скриншот од веб страницата на Фондацијата
Фото: МИА архива

Tag: Блаже Конески

Објавена книгата „Просто и строго – Конески“ од Иван Антоновски – ново исчитување на книжевното дело на великанот

По повод 30 години од физичкото заминување на Блаже Конески, книгоиздавателството „Матица македонска“ ја објави книгата „Просто и строго – Конески“ од Иван Антоновски. Книгата претставува ново исчитување на книжевното ...

Седумдесет години од формирањето на Друштвото на писателите на Македонија

Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ), денеска, го прославува јубилејниот седумдесетти роденден. Големиот јубилеј ќе се одбележи со свечен собир, во четврток на 16-ти февруари, на кој ќе бидат врачени ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER