Categories

РАФАЛ Шљам!

Ни рекоа дека не заслужуваат да им обрнеме внимание, дека не се на нашето ниво, дека преку нас се обидуваат да привлечат внимание и да изнудат некое лајкче, а...

ЦИВИЛ ги повикува сите граѓанки и граѓани да пријават било каква повреда на нивното право на глас или изборни нерегуларности на онлајн формуларот www.slobodniizbori.info или на мејл monitor@civil.mk. Телефони:...

„Ударната тупаница на меѓународната заедница … тоа е невладината организација ЦИВИЛ и Џабир Дерала … главниот играч на меѓународната заедница … главниот оперативец … за реализација на сите проекти...

ЦИВИЛ – Центар за слобода најостро го осудува говорот на омраза и незамисливо ниското ниво и вулгарен настап на кандидатот за градоначалник на општина Карпош, Стевчо Јакимовски, кој во...

Предизборната кампања завршува и сега можеме да се осврнеме на она што се одвиваше во последните месец дена. Мислам дека се остварија предвидувањата дека оваа предизборна кампања ќе биде...

„Известување на медиумите во изборна кампања, искуства и предизвици“ е темата на дебатата во организација на ЗНМ во Клубот на новинарите, денеска. На дебатата свои излагања имаа директорот на...

Квази-медиумите блиски до структури кои се осомничени за тежок криминал, корупција, насилство и изборни кражби, продолжуваат со своите клевети и лаги против ЦИВИЛ – Центар за слобода. Иако на...

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски денеска донесе решение за разрешување на директорите во НУ Театар за деца и младинци – Скопје, Братислав Димитров, и на  НУ Театар „Комедија“ –...