fbpx
Министерот за надворешни работи на Украина, Дмитро Кулеба, изјава за медиумите, Брисел, 20 февруари 2022

Tag: демократија

Левица се пофали на ФБ, тргнала една граѓанска организација на локално ниво (скриншот, 28 декември 2021)

Левица се пофали, ги отстранила граѓанските здруженија, не ја интересираат потребите на граѓаните

МИРЈАНА НАЈЧЕВСКА Партијата Левица се пофали дека како дел од локалната власт ги отстранила граѓанските здруженија од учество во процесите на одлучување. Во кои случаи власта атакува врз граѓанскиот сектор? ...

Добро утро со Орданоски

Кој мисли зло не пее

пишува: САШО ОРДАНОСКИ Секоја година, на 3-ти мај (вчера), кога „се паѓа“ Меѓународниот ден на слободата на медиумите, секое „пискарало“ (како мене) кое држи до себе во професијава наоѓа за потребно ...

Добро утро со Орданоски

Фала на прашање, за тоа се боревме!

пишува: САШО ОРДАНОСКИ Какво освежување беше вчерашниот 27-априлски протест на опозицијата за сите оние кои, потонати во пандемиската депресија и контроверзиите од владеењето на СДСМ и нејзината коалиција на власт, подзаборавија ...

Добро утро со Орданоски

Кој вели дека не може и поинаку?

пишува: САШО ОРДАНОСКИ После 16 години на чело на Германија (од 2005 година, при тоа, во четири последователни мандати, и прва канцеларка во историјата на државата), после 18 година на ...

Проф. Мирјана Најчевска

Моќта и немоќта на говорот на омраза

пишува: МИРЈАНА НАЈЧЕВСКА Омразата ја говорат професори, политичари и новинари. Омразата ја говорат млади и стари, припадници на различни етнички заедници и уверувања, жени и мажи, ... Се шири како ...

Војо Маневски

Тесната кожа на американскиот сон

пишува: ВОЈО МАНЕВСКИ Империите се политички стабилни сѐ додека се шират територијално или според влијанието на светската сцена. Кога ја губат силата или интересот за проширувањето, почнуваат да се јавуваат ...

Книгата „Протест(и)“ од Александар Кондев и Златко Теодосиевски од денеска достапна и во електронска форма на медиумската платформа на ЦИВИЛ

Книгата „Протест(и)“ е заедничко дело на фотографот Александар Кондев и авторот Златко Теодосиевски и во неа се сместени фотографии и текстови настанати во времето на Шарената револуција. Ова дел е ...

Кој и зошто не сака реактивирање на Собранието?

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Да ги оставиме на страна, за момент, урнебесно комичните димензии на македонската политичка сцена, почнувајќи од некои, знаете кои, технички министри, завршувајќи со собранискиот спикер и неговата ...

Page 1 of 15 1 2 15

CIVILMEDIA NEWSLETTER