fbpx
Фото: МИА архива
Димитар Ковачевски
Фото: Социјални мрежи
Фото: МИА архива
Фото/ принтскрин

Tag: злоупотреба

Лажете господа! – ден десетти

Со сета должна почит кон Вас, големите лидери на оваа трагикомедија од предизборна кампања, но вчерашниот, десетти ден, Ви е тотално промашување. Ниту 150.000 нови вработувања кои ги наговести Груевски ...

Наместо в училница, на партиски состаноци

Од долгорочниот набљудувачки тим на ЦИВИЛ - Центар за слобода во општина Карпош, пристигна извештај за злоупотреби во основните училишта во оваа општина. Документирано е сведоштвото за противзаконски отсуства на ...

Министерството за труд бара МВР да ја испита градинката во Чаир!

Министерството за труд и социјална политика испрати соопштение за нерегистрираната градинка „Пчела“ во Чаир. Од Министерството денеска испратиле инспектори од Секторот за инспекциски надзор над примената на законските и други ...

Слободни избори, а не уште едно политичко цунами

Националистичка реторика, тензии и можни меѓуетнички и меѓуверски инциденти, тешки злоупотреби на општинските ресурси, политичка корупција, уцени, закани и притисоци врз гласачите, се само дел од долгата листа проблеми со ...

Осуда на медиумската мобилизација на граѓаните за одбрана на интереси на политички партии!

Советот за етика во медиумите во Македонија со голема загриженост реагира на зачестените случаи на злоупотреба на одредени медиуми, особено во контекст на сегашната политичка ситуација, за ширење шпекулации, пропагандизам ...

Page 4 of 6 1 3 4 5 6

CIVIL MEDIA NEWSLETTER