fbpx
Фото: Фејсбук СДП

Tag: кампања

Пред молкот – ден деветнаесетти

Последен ден од предизборната кампања. Нешто старо, по нешто малку ново, многу „позајмено“, и ништо свежо. Од првиот, до последниот ден од кампањата. Старо е тоа што го ветуваат сите, ...

Мало сутра живот во нова ера, ако не гласате како што треба – ден седумнаесетти…

(Од дневникот на ЦИВИЛ-ите: 11 октомври 2017 година) Се сеќавате колку е голем процентот на невработеност во Македонија? А некаде во меморијата фигурираат бројките - колку вработувања имаше од 2006 ...

Тарчуловски манифестира јасна намера за дискриминација и злоупотреба на јавните ресурси

ЦИВИЛ – Центар за слобода остро реагира и го осудува ставот на Јохан Тарчуловски, објавен во видео снимката на 11 октомври, каде во својство на кандидат за градоначалник на скопската ...

Broken promises with crack in concrete with words

Кој е овде луд? – ден шеснаесетти…

Тамам ќе си рече човек, еве, кампањата е при крај, остануваат само уште неколку дена предизборно лудило, па шансите да ве изненади некоја изјава или ветување се сведени на минимум, ...

Политичарите ќе „донесат“ чиста вода, чист воздух, ама и нова ера! Ден петнаесетти!

Политичките табори на позиционата коалиција предводена од СДСМ и опозиционата од ВМРО-ДПМНЕ, ја крстарат Македонија петнаесет деноноќија. Сите се во избори. Се ветува сѐи сешто, од „нова ера“, па до ...

Кампања со општински средства

Во приградската населба „Караорман“ во Штип, предизборно забрзано работат машините за да се асфалтираат и закрпат улиците. Уште само една недела остана од изборната кампања, а актуелниот и повторно кандидат ...

Ќе победиме! – ден тринаесетти…

До денот на одржувањето на локалните избори остануваат уште седум дена, цела недела. Општото расположение е како пред некое Светско првенство во фудбал, се навива насекаде, секој за својот претендент ...

Лажете господа! – ден десетти

Со сета должна почит кон Вас, големите лидери на оваа трагикомедија од предизборна кампања, но вчерашниот, десетти ден, Ви е тотално промашување. Ниту 150.000 нови вработувања кои ги наговести Груевски ...

Живот ли е, избори ли се… ден девети

Животот во Македонија станува сè поинтересен, како што течат деновите на предизборната кампања за локалните избори што ќе се одржат на 15 октомври, 2017, во некаква маглива, мистична и гротескно ...

Page 10 of 15 1 9 10 11 15

CIVIL MEDIA NEWSLETTER