fbpx
Руски ракетен терор: Харкив, 25 мај 2024 (фото извор: скриншот од видео извештај на Би-би-си)
Фото: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ
Фото/ Маргарита Роблес/ Wikimedia commons

Tag: семинар

Започна меѓународниот семинар „Отпорно новинарство во борба против дезинформациите и пропагандата“

Меѓународниот семинар „Отпорно новинарство во борба против дезинформациите и пропагандата“ во организација на ЦИВИЛ во партнерство со Youth4Media (Y4M), започна денеска во 9:30 часот. Организаторите подготвија  богата и динамична програма ...

Одбројување: Меѓународниот семинар на Цивил за борба против дезинформациите, со учесници од пет земји, започнува в понеделник

Цивил и Youth4Media (Y4M) се организатори на првата Меѓународна недела на новинарството отпорно на дезинформациите и пропагандата која започнува в понеделник, на 5 декември. Главната активност на оваа нова меѓународна ...

Photo by Sam McGhee on Unsplash

Mеѓународниот семинар на ЦИВИЛ за борба против дезинформациите почнува во понеделник, пријавувањето за учество завршува утре

Во понеделник, 5 декември, во 9:30 часот, во хотел Сити Парк, започнува семинарот на Цивил, „Отпорно новинарство во борба против дезинформациите и пропагандата“, во партнерство со Youth4Media (Y4M) од Германија ...

ЦИВИЛ организира семинар „Отпорно новинарство во борба против дезинформациите и пропагандата“ со германски, украински и македонски експерти

ЦИВИЛ соопшти дека го започнува проектот „Отпорно новинарство во борба против дезинформациите и пропагандата“ во чии рамки ќе се одржи семинар за новинарки и новинари од 5 до 10 декември. Проектот ...

Photo by Matt Chesin on Unsplash

Семинар на ЦИВИЛ за борба против дезинформациите со германски, украински и македонски експерти

ЦИВИЛ соопшти дека го започнува проектот „Отпорно новинарство во борба против дезинформациите и пропагандата“ во чии рамки ќе се одржи семинар за новинарки и новинари од 5 до 10 декември. ...

Неповторлива шанса за граѓанските новинарки и новинари

Заинтересираните за претстојните семинари за граѓанско новинарство на ЦИВИЛ имаат неповторлива и уникатна шанса да се стекнат со потребните вештини за мониторинг на претстојниот референдум. Семинарите што ќе се одржат ...

Семинар за храбри граѓански новинар(к)и во Штип

ЦИВИЛ започнува нова серија семинари за граѓанско новинарство за сите граѓанки и граѓани што сакаат да придонесат кон транспарентни и одговорни политички процеси преку иновативни начини. Семинарот ќе се одржи во Штип ...

Жешко лето за граѓанските новинари

Преку граѓанското новинарство граѓанките и граѓаните имаат можност да бидат контролори на работата на државните и локалните функционери и институции и да вршат притисок тие да работат според законите, транспарентно ...

Page 1 of 6 1 2 6

CIVIL MEDIA NEWSLETTER