Categories

Отстранување на сите видови бариери, инклузивност во образованието, развој и поголема достапност на нови сервиси за поддршка, подигнување на капацитетот на сите институции, поголема вклученост во општеството, се само...

Со цел поттикнување на конкретни промени за подобрување на состојбата за пристапност до јавни информации за лица со попреченост, Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“, Куманово,...

Министерството за информатичко општество и администрација денеска во Скопје организираше дебата за Нацрт-законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, пренесува ЗНМ. 

Пишува: Сашо Орданоски Македонската политика по локалните избори доби такво забрзување од чии центрифугални сили може да ви се слоши! Движењето на премиерот може да се следи само со помош...

НВО Инфоцентарот и Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија, денеска, со почеток во 12 часот, во хотел Глигоров, во Струмица, ќе организираат презентација со дискусија на тема...

„Известување на медиумите во изборна кампања, искуства и предизвици“ е темата на дебатата во организација на ЗНМ во Клубот на новинарите, денеска. На дебатата свои излагања имаа директорот на...

Барањето за дебата во Европскиот парламент, закажана за денеска, за инцидентите што се случија на референдумот за независност во Каталонија, е на предлог на Левите партии и Групата на...

Со Резолуција на Генералното собрание на Обединетите Нации, од 2000-тата година, 12 август се одбележува Меѓународниот ден на младите. Целта е вклучување на младите во општетвото како клучен фактор...