fbpx
Оливер Спасовски
Official portrait of NATO Heads of State and Government

Tag: Ден на планетата Земја

Чистење на Козјак по повод Денот на планетата Земја

Акција за чистење на езерото Козјак се спроведува денеска по повод Денот на планетата Земја, во организација на Министерството за животна средина и просторно планирање, здружението „Гоу Грин“ и фондацијата „ЦНВП ...

„Еко – патрола“ ќе го чисти Градскиот парк

Еколошката младинска организација „Гоу Грин“ и Меѓународниот балкански универзитет денеска во Градскиот парк ја организираат акцијата „Еко - патрола“ по повод Денот на планетата Земја. Целта на акцијата е студентите ...

„О2 Коалиција за чист воздух“ повикува на спонтан собир за чист воздух

По повод Денот на планетата Земја (22 април), граѓанската иницијатива „О2 Коалиција за чист воздух“, утре ги повикува граѓаните на спонтан собир во борбата против загадениот воздух. Почетокот на собирот ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER