fbpx
Оливер Спасовски
Official portrait of NATO Heads of State and Government

Tag: десоросоизација

Се затвори случајот – „десоросоизација“

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски на денешната средба со претставници на невладини организации кои во 2017 година беа под истрага по барање на Државната комисија за спречување на корупцијата, ...

Унгарија се пресметува со Сорос по „македонски рецепт“

Со 123 гласови „за“ и 38 „против“, унгарскиот Парламент ги усвои измените во Законот за високо образование што можат да претставуваат опасност за работата на Централно-европскиот универзитет (ЦЕУ) во Будимпешта, ...

Делегитимизирај и попречи: Напад врз граѓанското општество во Унгарија и Македонија

Популистичките и националистички политичари во Централна и Источна Европа вршат напад врз граѓанското општество: целта е да се замолчат критичарите и да се поткопаат продемократските и антикоруптивните групи кои ги ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER