fbpx

Tag: граѓанско општество

Дерала: Граѓанското општество е пред големи предизвици

Објективноста и пристапот до информации, квалитетот на јавните услуги и јакнењето на конституентите, одржливоста и самоодржливоста - се најголемите предизвици пред граѓанското општество во овој период - рече Џабир Дерала, ...

Шарената револуција како пример за соработка

Средбата за вмрежување „Каква промена правиме?“ и тематскиот форум „Соработка меѓу Владата и граѓанското општество“ на програмата Цивика Мобилитас започнаа со говор на швајцарската амбасадорка Сибил Сутер Техада денеска, во ...

Презентација и кафе со ЦИВИЛите пред изборниот молк

На ден пред изборниот молк, ЦИВИЛ – Центар за слобода ги поканува медиумите, претставниците на граѓанските организации и набљудувачките мисии, набљудувачите на ЦИВИЛ и сите заинтересирани граѓанки и граѓани на кафе и ...

Денови на граѓанското општество

„Ќе се бориме за слобода и ќе победиме!“, рече Кристина Хеншен од Платформата на граѓански организации за глобален развој „Конкорд“, на Деновите на граѓанското општество - Стокхолм (SCSD), меѓународен настан ...

Улогата на граѓанското општество во владините реформи

Драган Рашковски, генералниот секретар на Владата и Дамјан Манчевски, министер за информатичко општество денеска одржаа работни состаноци за соработка со претставници на граѓанското општество. Со цел да воспостави соработка и ...

Соработка, солидарност и меѓусебна доверба во заштита на граѓанскиот простор

Во организација на Балканската мрежа за развој на граѓанското општество, а со поддршка на Цивика Мобилитас, регионалната конференција „Улогата на граѓанските организации во унапредување на просторот за нивно делување“ денеска се ...

Усвоена резолуцијата за Македонија

Резолуција за напредокот на Македонија, предложена од европратеникот Иво Вајгл, која се однесува на извештајот на Европската комисија за 2016 година, беше усвоена денеска. Откако претходно поради политичката криза гласањето ...

Page 2 of 4 1 2 3 4

CIVILMEDIA NEWSLETTER