fbpx

Tag: империјализам

Фото: Wikimedia commons

Жижек: Русија опасно се приближува до нова верзија на нацизмот

Со наслов „Денацификацијата треба да започне дома, во Русија“, во интервју за Радио Слободна Европа (РСЕ), словенечкиот филозоф Славој Жижек ја коментира актуелната руска агресија врз Украина во широк геополитички ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER