Categories

Македонското патриотско здружение „Тврдокорни“ испрати повик за Сенароден протест, закажан за денеска, 12 октомври, пред вилата на претседателот на Република Македонија.

КОЛУМНА Фикус

На денот на антифашистичката борба, замолчениот борец за слободна и демократска Македонија, Ѓорѓи Иванов, „Фикусот“, реши да проговори за соживотот и почитување на различностите, демек, тоа е процес што трае,...

Претседателот на државата Ѓорге Иванов, по повод 11 Октомври – Денот на антифашистичкото востание, упати честитка до граѓаните на Македонија, во која истакнува дека пред точно 76 години, Македонија...

Претседателот Иванов и Движењето Беса се во веома врло чудни релации… Ова е еден краток, телеграфски преглед на релациите и дворските игри во и околу кабинетот на претседателот на...

пишува: Сашо Орданоски Колку јас што се разбирам во приказната за враќањето на правната држава во Македонија, постојат силни индиции дека некогашниот претседател на скопскиот Кривичен суд Владимир Панчевски...

Претседателот на државата, Ѓорге Иванов, своите предлози за именување на двајца судии во Уставниот суд, на местата на Наташа Габер-Дамјановска и на Гзиме Старова, чиј деветгодишен мандат истекува в...

Го растурија Заев – со право – од завитлавање за неговата „историска“ средба со Трамп. Добро, објективно, во однос на последните американски претседатели, одиме напред, бидејќи по намигнувањето на...

Уставниот суд наскоро ќе добие тројца нови судии. Поради истекување на мандатот, ќе се изберат тројца судии кои ќе ги заменат судијките Наташа Габер Дамјановска и Гзиме Старова, чиј...

Националистичка реторика, тензии и можни меѓуетнички и меѓуверски инциденти, тешки злоупотреби на општинските ресурси, политичка корупција, уцени, закани и притисоци врз гласачите, се само дел од долгата листа проблеми...