fbpx

Трага

Tag: кандидати

Соња Стојменска Елзесер и Оливера Доцевска – кандидати за претседателки на ДПМ

Писателките Соња Стојменска Елзесер и Оливера Доцевска се кандидати за претседател на Друштвото на писателите на Македонија. Своите кандидатури тие ги најавија со програми за кои членовите на македонската писателска асоцијација ...

Утре ќе се разгледуваат пријавите на кандидатите за државен јавен обвинител

Советот на јавни обвинители на седницата закажана за утре ќе ги разгледува пријавите на кандидатите за државен јавен обвинител.  Во трката за нов јавен обвинител влегоа 23 кандидати, па претседателот ...

Пред молкот – ден деветнаесетти

Последен ден од предизборната кампања. Нешто старо, по нешто малку ново, многу „позајмено“, и ништо свежо. Од првиот, до последниот ден од кампањата. Старо е тоа што го ветуваат сите, ...

Бизнисмени во градоначалничка трка

Вклучувањето на бизнисмени во партискиот и во политичкиот живот има повеќе аспекти, пишува Влатко Стојановски за „Вистиномер“. Од една страна, ако станува збор за успешни бизнисмени, нивната кандидатурата е и политички ...

ЦИВИЛ повикува да се сопре насилството

ЦИВИЛ - Центар за слобода најостро го осудува секој вид насилство. Без оглед на тоа дали истрагата ќе утврди политичка или криминална заднина на двата напади врз кандидатите за градоначалници во Кичево и ...

Дваесет и три кандидати за државен јавен обвинител

На огласот за државен јавен обвинител, чиј рок изминува денеска, се јавиле 23 кандидати. За највисоката функција во Обвинителството се пријавиле адвокати, поранешни и актуелни судии,обвинители. Од позвучните адвокатски имиња ...

И новите ќе крадат! Па, што дека?!

пишува: Сашо Орданоски Се плашам дека напорот да им застанеме на патот на криминалот и корупцијата ќе ни пропадне и со новата Влада. Го следам превладувачкото расположение за промена на ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER