fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: Мјанмар

Вин Мијн е новиот претседател на Мјанмар

Парламентот на Мјанмар го избра Вин Мијн од владејачката Национална лига за демократија за шеф на државата. Неговото именување за претседател на Мјанмар беше одобрено од мнозинството членови на Парламентот. ...

Уапсени двајца новинари на Ројтерс во Мјанмар

Полицијата во Мјанмар уапси двајца новинари на британската агенција Ројтерјс, соопшти Владата на Мјанмар. Новинарите Ва Лоне и Кјав Сое Оа известувале за воена акција против припадници на муслиманското малцинство Рохинџи во ...

Масовни убиства на муслимани во Мјанмар

Реакции во светот против крвопролевањата и тортурата врз муслиманите во регионот Аракан, во Мјанмар. „Human Rights Watch" објави извештај во кој се вели дека преку сателитски снимки откриле десетина пожари ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER