fbpx
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: Марјан Забрчанец

Марјан Забрчанец

Забрчанец за „Отворен Балкан“: Се чека пратениците да кажат „да“ за да почне да функционира слободниот проток на работна сила и услуги

За активирање на економската мерка со која ќе се овозможи слободно движење на пазарот на трудот, слободно движење на луѓе и услуги во бизнис секторот, потребно е уште да се ...

Марјан Забрчанец

Забрчанец: Отворен Балкан не може да биде замена за ЕУ, но е забрзувач на нашата евроинтеграција

„Отворен Балкан е еден вид пилотирање на нашето членство во ЕУ. Тоа што го правиме со Отворен Балкан - овозможувањето на повеќе соработка, слободен проток на трговски продукти, зголемен извоз ...

Влада: Ангажирани се 46 лица за пи-ар и 57 со придружни функции

Во Владата и министерствата ангажирани се 46 лица со примарна функција односи со јавност, а 57 лица работат на придружни функции како координација, логистика, анализа, истражување, сниматели.... Тринаесет лица, како ...

Уште еден граѓански активист во составот на новата Влада

Соочувањето со еден дологогодишен политички систем на владеење во Македонија, што ги задуши вистинските вредности на земјата, преку „реформи“ кои доведоа до катастрофални состојби во здравството, образованието, економијата, социјалата, што ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER