fbpx
Фото: МИА
Алексеј Навални. Фото: Скриншот
Проф. д-р Ратко Дуев, декан на Филозовски факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Скопје (фото А. Мехмети/ЦИВИЛ)

Tag: мигранти

Арт – терапија за мигранти

Работилници наменети за бегалците и мигрантите - баратели на азил, во Центарот за баратели на азил во Визбегово, се одржаа од 6-ти до 10-ти февруари. Работилниците имаат за цел со ...

УНХЦР/ИОМ контра Трамп

Одлуката која ја потпиша американскиот претседател, Доналд Трамп, за забрана за влез на муслимани од седум земји во САД, предизвика остри реакции од целиот свет. Канцеларијата на Високиот комесаријат за ...

Makexit: Пустиот остров – Македонија!

Додека ЕУ почнува со економски санкции за Македонија, а САД (ќе) ги затвора границите за македонските криминалци од власта, ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ го баталуваат НАТО и ѓоа се вртат кон ...

Хуманитарката Здравкин една од „Личностите на годината“

Бизнисмените Кристијан Данаиловски и Глигор Цветанов, спортистите  Кирил Лазаров, ракометар и Евгени Поп Ацев , маратонски пливач, уметниците Никола Маџиров, поет, Благој Нацовски, оперски пејач и Дуке Бојаџиев, композитор, фотографот ...

Page 15 of 15 1 14 15

CIVIL MEDIA NEWSLETTER