fbpx
МНР. Фото: Ангел Ангеловски
Бранко Тричковски, колумнист
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: Мила Царовска

Конференција: Потребни се повеќе жени на раководни места во енергетиката

Жените инженери иако како студенти покажуваат подобар успех потешко стасуват до раководни места во Македонија, особено во енергетскиот сектор. Затоа е потребно тие да се мотивираат да бидат поупорни во ...

Царовска: Јанкуловска, како и сите граѓани, ќе биде третирана по закон

Гордана Јанкуловска нема причина воопшто да се вознемирува затоа што таа, како и сите граѓани ќе биде третирана по закон, одговори министерката за труд и социјална политика Мила Царовска на писмото ...

Реформска Македонија

Денеска е Меѓународен ден на детето, и секоја година се одбележува со различни настани, за да се потсети општеството дека сепак и тие имаат права и мораат да се почитуваат, ...

Царовска: Барањата на текстилниот кластер се неприфатливи за Владата

Барањата на текстилниот кластер се неприфатливи за Владата, изјави денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, прашана во однос на барањата од текстилната индустрија за субвенции за придонеси.  ...

Царовска: Словенечките искуства ќе помогнат да донесеме добар Закон за работни односи

Министерството за труд и социјална политика организира работилница на тема „Реформи на пазарот на труд во Република Македонија - Што можеме да научиме од искуството на Словенија?“ како дел од ...

Царовска: Oпштините се клучна алка во процесот на деинституционализација

Министерството за труд и социјална политика денеска организираше средба во Заводот Демир Капија, на која присуствуваа министерката Царовска, заменик министерот за локална самоуправа Дејан Павлевски и градоначалници и претставници на ...

Отворен нов објект за згрижување на деца во Куманово

Шеесетина деца од предучилишна возраст од Куманово ќе бидат згрижени во новиот објект „Детелинка“ на детската градинка „Ангел Шајче“, што денеска свечено беше пуштен во употреба. Објектот се наоѓа во поранешниот ...

Page 2 of 6 1 2 3 6

CIVIL MEDIA NEWSLETTER