fbpx
МНР. Фото: Ангел Ангеловски
Бранко Тричковски, колумнист
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: Мила Царовска

Добро утро со Орданоски

Образовна реформа „од заседа“?

пишува: САШО ОРДАНОСКИ Начинот на кој Министерството за образование и наука се впушти во реформа на наставните програми за основното и средното школство во Македонија се чини како школски пример ...

Тројно ќе се зголеми социјалната помош

Трипати поголема социјална помош, како гарантиран минимален приход, за најголем дел од семејствата во социјален ризик, преквалификација и доквалификација на работоспособните приматели со цел да можат да се вратат на ...

Куманово доби Центар за упатување на жртви од сексуално насилство

Во просториите на кумановската болница денеска беше отворен Центар за жртви од сексулано насилство. Центарот е резултат на мултисекторската соработка на министерствата за здравство, труд и социјална политика, внатрешни работи, ...

Царовска: Правиме напори за намалување на невработеноста

Размена на идеи на организациите и приватниот сектор за зајакнување на меѓусебната соработка, која треба обезбеди поквалитетен пазар на трудот во Македонија, е целта на координативниот состанок за вмрежување на ...

Царовска: Се утврдуваат евентуални пропусти за случајот со настраданите деца во Велес

На семејството чии три деца загинаа во пожар во нивниот субстандарден дом во Велес социјалните работници му нуделе сместување под кирија уште пред да се случи трагедијата, но, одбивало. Дали ...

Квалитетни јавни услуги достапни до сите граѓани, приоритет за Царовска и Манчевски

- Министрите за информатичко општество и администрација и за труд и социјална политика, Дамјан Манчевски и Мила Царовска, на министерска конференција во Маракеш, Мароко, зборуваа за обезбедувањето јавни услуги достапни за ...

ДСПДП: Отпорот во Тимјаник ги доведува во прашање хуманите вредности и солидарноста

Државниот совет за превенција од детско прастапништво (ДСПДП) соопшти дека целосно го поддржува Министерството за труд и социјална политика во настојувањето за целосно имплментирање на планираната реформа за унапредување на ...

Page 1 of 6 1 2 6

CIVIL MEDIA NEWSLETTER