fbpx
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: Министерство за животна средина

Ќе се основа Агенција за животна средина со новиот План за управување со отпад

Основање на Агенција за животна средина на Република Македонија како и вклучивањето на  дополнителните текови на отпад во системот на проширена одговорност на производителите, предвидвидува новиот План за превенција од ...

Итна поддршка од сите кои се против сквернавењето на Шар Планина!

Откако група загрижени граѓан(к)и алармираа за уништувањето на природата во месноста Лешница, едeн од најубавите предели на Шар Планина, каде со употреба на тешка механизација се пробиени два пата кои ...

Кичево бара трајно решение за складирање на отпадот!

Локалните власти на Општина Кичево бараат трајно решение за складирање на градскиот отпад, со изградба на регионална депонија што согласно со сите европски, еколошки стандарди, би го рециклирала најголем дел ...

Скопје се задушува, Владата молчи, Трајановски тврди дека се врши интензивен инспекциски надзор!

Изминатиот викенд во Скопје загаденоста на воздухот беше десетици пати над дозволеното! Максималната концентрација на ПМ10 честичките беше највисока во Карпош од 1218 микрограми по метар кубен. Градоначалникот на Скопје, ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER