Categories

(акценти – прелиминарна оценка на изборниот процес, прес центар на ЦИВИЛ, 29 октомври 2017, 21:30 часот) Неофицијално, денеска бевме сведоци на една убедлива победа на СДСМ на локалните избори...

Пишува: Сашо Орданоски Со децении наназад, имам потешкотии да си одговорам на едно прашање: зошто секогаш кога паѓа од власт, македонската десница мисли дека е тоа резултат на голем меѓународен...

Предизборната кампања завршува и сега можеме да се осврнеме на она што се одвиваше во последните месец дена. Мислам дека се остварија предвидувањата дека оваа предизборна кампања ќе биде...

пишува: Сашо Орданоски Растрчаноста на Груевски последнава недела по медиуми на албански јазик, за да им каже на нашите сограѓани Албанци колку ги почитува и колку се грижел за нив,...

Додека големите чичковци се препукуваат преку медиумите, социјалните мрежи, на улица…, за тоа кој е поголем патриот, и додека разни „тврди“ и „потврди“, под палката на ВМРО-ДПМНЕ, шират параноја...

Пишува: Сашо Орданоски Предизборната стратегија на партијата на Груевски да заигра на картата на опасноста од бегалци и мигранти во Македонија не е сосема неразумна: ВМРО-ДПМНЕ собрано околу очајникот...

Градоначалникот на општина Кавадарци, Александар Панов, осуден на двомесечна затворска казна поради изборен поткуп, престојот в затвор го замени со подготовки за локални избори, но и за референдум против...

„Мора да имаме на ум, дека секое решение за полноправно членство во НАТО, мора да помине и низ грчкиот парламент. Затоа двете страни, мора посветено да работат на помирување...