Categories

Здружението на новинарите на Македонија во соработка со Американската амбасада во Македонија го започнаа циклусот на обуки за младите новинари, истражувачи и граѓански активисти. Тема на овие обуки ќе...

Новинарите кои работеа во медиумите на Медиум принт Македонија испратија отворено писмо во кое ги бараат сè уште неисплатените плати, иако овие фирми згаснаа пред неколку месеци. Писмото го...

НВО Инфоцентарот и Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија, денеска, со почеток во 12 часот, во хотел Глигоров, во Струмица, ќе организираат презентација со дискусија на тема...

Насилството и заканите врз новинарите се зголемуваат во поголемите делови на регионот на ОБСЕ, изјави претставникот на ОБСЕ за слобода на медиумите Харлем Дезир во својот извештај пред Постојаниот...

пишува: Сашо Орданоски Македонија, навистина, сѐ уште не може да се навикне на фактот дека имаме власт која не само што прифаќа да биде критикувана, туку се труди низ дебата...

“Улогата на медиумите во развојот на јавниот имиџ на укажувачите (свиркачите)” беше тема на дискусијата и краткото предавање организирано од Здружението на новинари на Македонија, во соработка со Амбасадата...

Меѓународниот ден за прекинување на неказнивоста за насилството против новинарите во Македонија може слободно да се одбележи со бројка од 54 напади врз новинарите во последните пет години.

Мисијата на ОБСЕ во Косово организира панел-дискусија со новинари и со претставници на органите за спроведување на законот и обвинителството, по повод Меѓународниот ден за ставање на крај на...