fbpx

Tag: одбележување

Селмани, ЗНМ: Во Македонија владее неказнивост за насилствата врз новинарите

Меѓународниот ден за прекинување на неказнивоста за насилството против новинарите во Македонија може слободно да се одбележи со бројка од 54 напади врз новинарите во последните пет години. Само со ...

ОБСЕ – Косово: Да се стави крај на насилството над новинарите

Мисијата на ОБСЕ во Косово организира панел-дискусија со новинари и со претставници на органите за спроведување на законот и обвинителството, по повод Меѓународниот ден за ставање на крај на неказнивоста ...

Стоп за злосторствата против човештвото!

Меѓународниот ден за поддршка на жртвите на тортура, 26 Јуни, секоја година претставува мачен потсетник за сè поголемиот број жртви на сурово, нечовечно или понижувачко постапување и казнување, но истовремено, повикува ...

photo> Zizo Ljamkovski

Алаѓозовски: Културната ризница на Египќаните е неискористен потенцијал

„Културата, традицијата, музиката, уметноста на Египќаните во Македонија претставуваат една огромна ризница, огромен потенцијал, кој чека да биде извлечен од маргините и искористен, не само за унапредување на културните права ...

Одбележување на Денот на победата против фашизмот и Денот на Европа!

Македонија, денеска го одбележува 9 Мај - Денот на Европската унија и Денот на победата против фашизмот. Делегацијата на Европската унија во Македонија, во соработка со повеќе амбасади, општини и ...

Page 5 of 5 1 4 5

CIVILMEDIA NEWSLETTER