fbpx

Tag: Пакомак

Ивановски, „Пакомак“: Законите за управување со отпад се добри, но треба да се применуваат и почитуваат

Штедење енергија, заштита на природните ресурси, а преку трансформација на отпадот со вредност се намалуваат депониите како потенцијална еколошка бомба, кој со горење го загадува воздухот, почвата и водите. Ова ...

Театарска претстава „Зелена планета“

Од денеска започна проектот за едукација на младите за начинот и придобивките од рециклирањето и правилниот третман на отпадот. Проектот се реализира преку иновативна и забавна театарска претстава „Зелена планета“, ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER