fbpx
Џабир Дерала

Tag: Публикација

Итни препораки за изборниот систем (2)

Во последниве години, ЦИВИЛ јавно ги елаборира препораките и во домените на финансирање на политичките партии и изборните кампањи, медиумите и граѓанското општество, како и околу ревизијата на Избирачкиот список. ...

Слободни избори: Научени лекции

Претставници на политчки партии, на Државната изборна комисија, граѓанското општество, како и медиумите, преку публикацијата „Слободни медиуми: Научени лекции“, денеска (15 февруари 2018) имаа можност да се запознаат се наодите и ...

ЦИВИЛ: Ги научивме ли лекциите?

Кои се препораките на ЦИВИЛ за реформи во изборниот систем и измени во Изборниот законик, кои во понеделникот му беа лично врачени на Министерот за правда, Билен Салији? Кои се наодите и анализите ...

ЦИВИЛ: Ги научивме ли лекциите?

Кои се препораките на ЦИВИЛ за реформи во изборниот систем и измени во Изборниот законик, кои во понеделникот му беа лично врачени на Министерот за правда, Билен Салији? Кои се ...

Вториот дел од публикацијата „Ние сме медиумите“ достапен за преземање

ЦИВИЛ го објави вториот дел од публикацијата „Ние сме медиумите“, посветена на граѓанското новинарство, на англиски јазик. Публикацијата ќе биде достапна и во печатена форма и на македонски и албански ...

Ние сме медиумите

„Ние сме медиумите“ е мултимедијален настан на кој ЦИВИЛ заедно со граѓанските новинар(к)и од целата земја ќе промовира публикација посветена на граѓанското новинарство на 18 декември 2017 (понеделник) во 13 ...

Стеснување на просторот за дејствување на граѓанското општество

Презентација на публикацијата „Shrinking Spaces in the Western Balkans“ („Стеснување на просторот на Западниот Балкан“) и панел-дискусија на тема „Стеснување на просторот за дејствување на граѓанското општество“, во организација на ...

ЦИВИЛ за соопштението на НДМ: Апсурдно, недолично и срамно!

Партијата Народно движење за Македонија (НДМ) испрати соопштение до јавноста „Агентите на БНД во германската амбасада во Скопје тргнаа пријавени изборни неправилности“, презентирано и на прес-конференција во сабота на 4 ...

Гавриловска: Трајно сведоштво за шокантните политички и изборни случувања во Македонија

Адокатката Сандра Гавриловска, правна експертка на ЦИВИЛ - Центар за слобода, на вчерашната промоција на публикацијата „Избори 2016“ - финален извештај од долгорочниот мониторинг на политичкиот процес и предвремените парламентарни ...

Page 1 of 3 1 2 3

CIVILMEDIA NEWSLETTER