fbpx

Tag: работнички права

Зошто толку „циркус“ Митревски?!!!

Дарко Димовски е новиот синдикален лидер на ССМ, а досегашниот, Живко Митревски е разрешен од функција. И во секоја демократска и правна држава, ова треба да биде обична вест. Кадровска ...

Трајков: Како да се врати довербата во институциите?

Разговор со Горан Трајков од „Гласно“, невладина организација од Штип, позната по своите активности во доменот на работничките права, особено во текстилната индустрија. https://www.youtube.com/watch?v=nKLSpt0EXd0&feature=youtu.be „Гласно“ деновиве организира мултимедијален фестивал, на ...

Ѓон

Одбивањето да се соочи со реалноста не му е својствена само на Груевски. Да се потсетиме. Неговите „премиерски“ увиди во проектите, долго време по срамниот политички и морален пад, беше ...

„Гласно“: Текстилците работат и на празници, а не им се плаќа прекувремената работа!

Граѓанското здружение на текстилни и кожарски работници од Источниот регион – „Гласно“   спроведе истражување меѓу вработените во 16 фабрики за вреднувањето на нивниот труд. На прашањето - дали им се ...

84,6% од анкетираните работници парите за „К-15“ ги враќале на рака!

Здружението на граѓани од текстилната, кожарската и чевларската индустрија „Гласен Текстилец“ од Штип спроведоа анонимна онлајн анкета за прекршување на работничките и човековите права. Дури 77,6% од анкетираните одговориле дека работничките ...

Вработените штрајкуваат веќе втора недела!

Итна исплата на две плати и конечно решение за статусот на прилепскиот загубар „Еурокомпозит“, бараат околу 280 вработени во единствената фабрика за наменско производство за потребите на одбраната и безбедноста ...

Онлајн пријава за кршење на работничките права

Во очекување на стабилизација, распределби и утврдување на фактичката состојба во институциите, министерствата и сите надлежни органи на централно и локално ниво, работничките и работниците од текстилната индустрија во Македонија, ...

Page 2 of 7 1 2 3 7

CIVILMEDIA NEWSLETTER