fbpx
Амбасадорката на Украина и тимот на Амбасадата со знамињата на Украина и Кримските Татари

Tag: социјална помош

Фото: Ангел Ангеловски/PMD

Започнува исплатата на финансиската помош, МТСП со апел до граѓаните да се проверат на списоците

Министерството за труд и социјална политика, Агенцијата за вработување и Фондот за пензиско и инвалидско осигурување објавија списоци со речиси двесте илјади граѓани на кои им следува финансиска помош, како ...

Тројно ќе се зголеми социјалната помош

Трипати поголема социјална помош, како гарантиран минимален приход, за најголем дел од семејствата во социјален ризик, преквалификација и доквалификација на работоспособните приматели со цел да можат да се вратат на ...

Живот во урнатини

Пред неколку дена, инспектори од Oпштина Гази Баба во координација со полицијата, ги урнаа импровизираните куќички на дваесеттина бездомници (со 12 малолетни деца) кои околу пет години живеат во кругот ...

Социјалците без велигденска трпеза…

Лицата приматели на социјална парична помош нема да имаат пари да го прослават големиот христијански празник Велигден. „Пари немавме ниту за Божиќ (на 6-7 јануари), бидејќи наводно се вршеше обнова ...

Тажна кумановска разгледница

Градски плоштад, Куманово... Сограѓанинот Р.И. ми пријде и претпазливо, одоколу, ме распраша што правиме. Му кажав дека собираме случаи на кршење на човековите права и ги објавуваме, за да им ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER