Categories

Педесетина граѓанки и граѓани на Тетово денеска протестираа поради палењето на депонијата во градот, што предизвика уште поголемо загадување на воздухот во градот и околината.

И Куманово се приклучува на акциите против отворањето на рудници. Граѓанската иницијатива „Спас за Козјачија“ започна со акции за информирање и едукација на населението за последиците од отворање на...

Мораториум врз сите градежни зафати во охридскиот регион којшто е ставен целосно под заштита на УНЕСКО, како дел од светското природно и културно наследство, побараа активисти на граѓанската иницијатива...

Откако група загрижени граѓан(к)и алармираа за уништувањето на природата во месноста Лешница, едeн од најубавите предели на Шар Планина, каде со употреба на тешка механизација се пробиени два пата...

Локалните власти на Општина Кичево бараат трајно решение за складирање на градскиот отпад, со изградба на регионална депонија што согласно со сите европски, еколошки стандарди, би го рециклирала најголем...

Инженери, архитекти, правници, екологисти, лекари, археолози, етнолози и други специјалисти, од Охрид, Македонија и светот, со цел да придонесат за зачувувањето на oхридскиот регион, како светско природно и културно...