Categories

Синдикатот на администрацијата и државната управа на Македонија преку соопштение укажува на, како што вели, неспроведување на реформите во јавната администрација и прекршување на законските одредби во јавниот сектор.

Прочитај повеќе...

Собраниската матична Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по предложениот ребаланс на Буџетот за 2018 година со кој се врши минимална корекција на неговата...

Прочитај повеќе...

Изградбата на гасоводот на лот5 , Скопје –Тетово – Гостивар, продолжува според основниот проект кој има правосилно одобрение за градба и сите други потребни дозволи дефинирани со позитивните законски...

Прочитај повеќе...

Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по ребалансот на Буџетот за 2018 година. За денеска е закажана седница на матичната Комисија за финансирање и буџет, каде согласно...

Прочитај повеќе...

Со намалување на политичката неизвесност во Македонија се олеснува имплементацијата на планираните реформи во петте столбови: економски раст, реформи, услужни институции, едно општество за сите и членството во НАТО...

Прочитај повеќе...

Во Скопје денеска ќе се одржи Првата македонска годишна конференција за е-трговија што ја организира Асоцијацијата за е-трговија на Македонија.

Прочитај повеќе...

Членовите на здружението на стечајни работници „Унит“ од Куманово, денеска  го поздравија усвојувањето Законот за материјално обезбедување невработени лица поради приватизација на претпријатијата со доминантна сопственост на државата, предложен...

Прочитај повеќе...

Средствата што државата ги дава за Фондот за пензискo и инвалидско осигурување за редовна исплата на пензиите постојано се зголемуваат, иако податоците покажуваат дека низ годините се зголемува бројот...

Прочитај повеќе...

На плоштадот „Македонија“ во Скопје вечер ќе почне „Skopje Wine Expo“ на кој посетителите ќе имаат можност да пробаат врвни црвени, бели и розе вина и да уживаат во...

Прочитај повеќе...

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) во соработка со Царинската управа на Република Македонија, организира настан  на тема „Овластен економски оператор – нов тренд во царинското работење, предизвици,...

Прочитај повеќе...
image_pdfimage_print