Categories

Вкупниот промет на индустријата во септември бележи пораст од 14,7 отсто во однос на септември минатата година, објави Државниот завод за статистика.

Прочитај повеќе...

Со Буџетот за 2019 година се намалува буџетскиот дефицит, односно јазот помеѓу буџетските приходи и расходи. Буџетскиот дефицит за следната година е проектиран на 2,5% од БДП или 0,2...

Прочитај повеќе...

Министерството за финансии подготви анализа за воведување на праведен, прогресивен данок во Македонија ќе се обезбедат дополнителни средства за воведување на минимален гарантиран приход. Со ова, најдоходовните граѓани ќе...

Прочитај повеќе...

Најновата прогноза на Европската банка за обнова и развој за растот на македонската економија за годинава е два отсто. Во извештајот за економските перспективи, ЕБОР за 2019 година предвидува...

Прочитај повеќе...

Македонија напредува, интеграциите се извесни, а  Дуинг бизнис ја рангираше земјава на високо 10. место во светот според услови за водење бизнис во конкуренција од 190 земји.

Прочитај повеќе...

Во просториите на Фондот за иновации и технолошки развој денеска ќе биде презентиран предлог протоколот за постапување при проценка на ризик за компании апликанти од аспект на поврзаност со...

Прочитај повеќе...

Регионална конференција на тема „Поттикнување економски раст преку развој на човечкиот капитал во земјите од Западен Балкан“ ќе се одржи денеска во Скопје.

Прочитај повеќе...

Синдикатот на администрацијата и државната управа на Македонија преку соопштение укажува на, како што вели, неспроведување на реформите во јавната администрација и прекршување на законските одредби во јавниот сектор.

Прочитај повеќе...

Собраниската матична Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по предложениот ребаланс на Буџетот за 2018 година со кој се врши минимална корекција на неговата...

Прочитај повеќе...

Изградбата на гасоводот на лот5 , Скопје –Тетово – Гостивар, продолжува според основниот проект кој има правосилно одобрение за градба и сите други потребни дозволи дефинирани со позитивните законски...

Прочитај повеќе...
image_pdfimage_print