Categories

Стопанската комора на Македонија  во соработка со Финската амбасада во Република Србија и „Finnpartnership” денеска во Скопје организираат бизнис форум „Doing Business with Finland“ со цел интензивирање на економската...

Прочитај повеќе...

„Идни предизвици на економскиот развој и економските политики на Република Македонија“  е тема на научната конференција која денеска и утре ќе се одржи во Охрид во организација на Македонската...

Прочитај повеќе...

Ситуацијата со референдумот е црно – бела. Нема нијанси. Одлуката е за подобар економски стандард и подобра бизнис клима или за стагнација, им порача денеска вицепремиерот Бујар Османи на...

Прочитај повеќе...

 Народната банка на Република Македонија стои на ставот за оптималност на постојниот режим на девизниот курс и смета дека не постојат причини ниту каква било потреба да се отвораат...

Прочитај повеќе...

Во Македонија има регистрирано 123.000 трговски марки. Свеста за значењето за заштита на индустриската сопственост е ниска, но има интерес, а цената  за заштита само во Македонија не е...

Прочитај повеќе...

Министерот за финансии Драган Тевдовски денеска изјави дека поддржува наоѓање решение со кое ќе се овозможи пензионерите без дополнителни приходи да немаат обврска да одат во Управата за јавни...

Прочитај повеќе...

Премиерот Зоран Заев вели дека сите задолжувања на државата се за капитални инвестиции и се прават напори за нивна максимална реализација за да има ефекти од земените кредити  за...

Прочитај повеќе...

Со успешно придвижување кон НАТО и кон ЕУ може да се очекува забрзување на економскиот раст, а евроатланските интеграции ќе обезбедат можности за повисок раст од оној кој е...

Прочитај повеќе...

Свесноста кај граѓаните за правата кои произлегуваат од зачленувањето во пензиските столбови треба да се подигне затоа што инвестирањето во нив значи и повисоки приходи во пензионерските денови. 

Прочитај повеќе...

Министерството за финансии упати јавен повик до општините кои од денеска ќе можат да аплицираат со нови капитални проекти за 8 милиони евра средства преку Проектот за подобрување на...

Прочитај повеќе...
image_pdfimage_print