Categories

Сите физички лица кои во текот на 2018 година имаат остварено приход, вклучувајќи и оние што примиле само плата и пензија, треба електронски да се регистрираат во Управата за...

Прочитај повеќе...

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска оствари работна посета на Општина Охрид, каде имаше средба со градоначалникот Јован Стојаноски и ги посети компаниите „Митротек“ од Охрид...

Прочитај повеќе...

Макроекономските показатели се одлични и позитивни, а и ликвидноста на буџетот е одлична и од тој аспект нема потреба од ребаланс на буџетот,  оцени министерот за финансии Драган Тевдовски,...

Прочитај повеќе...

Изградба и реконструкција на локална патна мрежа, атмосферска канализација и реконструкција на основно училиште, се проектите за кои денеска ќе се потпишат договори во Министерството за финансии. Во рамки...

Прочитај повеќе...

Нова фабрика за еколошки пелети „EkoLife“ денеска ќе биде отворена во село Гиновци, општина Ранковци. EkoLife Pellet е инвестиција од три милиони евра, а на почетокот ќе бидат вработени 40...

Прочитај повеќе...

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов очекува до крајот на месецов Градот да аплицира во Регулаторната комисија за енергетика за добивање лиценца за вршење дејност за новоото градско претпријатие за дистрибуција...

Прочитај повеќе...

За пет години се пролонгира рокот за повластена стапка од пет проценти за станови во прва продажба, со предложените измени на Законот за данокот на додадена вредност за кои...

Прочитај повеќе...

о растот на платите компаниите бараат начини, но и државна поддршка за унапредување на процесите. Годинава за прв пат е предвидена сериозна поддршка за домашните компании од државниот Буџет,...

Прочитај повеќе...

Капиталните инвестиции се ниски, но сите останати макроекономски фундаменти се со одлични движења, истакна вечерва министерот за финансии Драган Тевдосвски во интервју за телевизија Канал 5 коментирајќи го проектираниот...

Прочитај повеќе...

И кредитите и депозитите во јули забележале раст. Податоците на НБРМ покажуваат дека на годишно ниво растот на депозитите е 11,3 проценти, додека на месечно 1,3 отсто. Притоа поинтензивен...

Прочитај повеќе...