Фото: ВИ
Фото: ЦУК/ Фејсбук
Исечок од видео на Радио слободна Европа / Деца од воено силување
Фото: Скриншот од видео на wocomoMOTORS
Фото: МИА архива
Сребреница, меморијална гробница (фото извор: Wikimedia Commons)
Фото: Оксана Маркарова / Х
Фото: Креирано со ппомошна ВИ

Дескоска: Време е да се отпочне процесот за пишување на нов законик

На панел дискусијата на ЦИВИЛ  на тема  „Какви закони, такви избори“  проф. Рената Дескоска се осврна на потребата од нов изборен законик. https://youtu.be/o-207yarBFE Очигледно е дека одредени дебати кои се водат меѓу...

Read moreDetails

ИЗЈАВИ НА ДЕНОТ: Маричиќ, Зурабишвили, Пендаровски, Филипче

Photo by: Jukka Aalho on Unslpash

Маричиќ: Не гледам расположение во ЕУ за раздвојување Скопје и Тирана „Не ми делува едноставно раздвојувањето како концепт. Може да се зголеми евроскептицизмот, ова е борба за кредибилитетот на Европската...

Read moreDetails

Дерала: Сопките на патот кон ЕУ им дава простор на хибридните напади врз демократските институции

„Секое сопнување на пат кон Европска Унија во нашата земја се создава огромен потенцијал за уназадување на демократските процеси, и секое отстапување, макар и најмало, му дава простор на хибридниот...

Read moreDetails

Премиерот Заев по повод 9 Мај – Ден на Европа: Нашиот природен дом е Европската Унија меѓу просперитетните европски нации

Премиерот Зоран Заев, во своето обраќање по повод 9 Мај – Денот на победата над фашизмот и Денот на Европа, истакна дека денеска одбележуваме еден голем датум за два крупни...

Read moreDetails

Изјави на денот: Холштајн, Писонеро, Филипче, Пендаровски, Мицкоски

Photo by: Jukka Aalho on Unslpash

Од мноштвото изјави од политичарите денеска, ги издвојуваме Холштајн, Писонеро, Филипче, Пендаровски и Мицкоски: Холштајн: За Германија е незамисливо за Албанија да каже да, а Северна  Македонија да ја остави...

Read moreDetails

Пендаровски: Одлуката дали процесот за 27 април ќе биде повторен, сигурно нема да ја носи некој политички фактор, туку судот

Претседателот Стево Пендаровски, прес конференција на 7 мај 2021

„Не правам ревизија на судската пресуда, бидејќи не гледам причина за такво нешто, тоа е завршена работа, луѓето лежат во затвор, ниту велам дека пресудата е донесена без докази. Зборувам...

Read moreDetails
Page 377 of 403 1 376 377 378 403

CIVIL MEDIA NEWSLETTER