ЦИВИЛ Медиа разговараше со градоначалникот на Велес, Аце Коцевски, во поглед на европските перспективи на Северна Македонија, придонесот кон евроинтеграциите на самата општина, како и за очекувањата од локалните избори....
Read moreDetails„Омразата на навивачите групи не е од вчера, таа, за жал, постои подолго време. Јас како спортист сум имун на такви навредливи скандирања и сум против тоа, бидејќи спортските арени...
Read moreDetailsПрезентација на редовните извештаи за реформскиот напредок на земјите од Западен Балкан денеска по прв пат ќе добие официјален превод на локалните јазици од регионот, вклучително и македонскиот. Влатко Огњановски...
Read moreDetailsЗелен ЦИВИЛ разговараше со градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, за зелените перспективи на општината, промоцијата, негувањето и разбирањето на зелените вредности и нивната врска со социјалната правда и антинационализмот....
Read moreDetailsДо Уставен Суд испратена е иницијатива за оценување на последните парламентарни избори. Подносителот, поранешниот амбасадор на Северна Македонија во Хрватска, Махи Несими, кој долго време работи и на изборната проблематика,...
Read moreDetailsЦИВИЛ Медиа разговараше со Петар Богојески од Македонски концепт за неговите гледања на внатрешните и надворешните фактори и политики кои и помагаат и одмагаат во ЕУ интеграцијата, политичката констелација по...
Read moreDetailsЗелен ЦИВИЛ разговараше со градоначалникот на Општина Велес, Аце Коцевски, за зелените перспективи на општината, промоцијата, негувањето и разбирањето на зелените вредности и нивната врска со социјалната правда и антинационализмот....
Read moreDetailsГрадоначалникот на Гевгелија, Сашо Поцков, во интервју за ЦИВИЛ Медиа зборува дека европските вредности му се поблиски од национализмот. Тој зборува и за тоа како Општината се справува со ковид-кризата,...
Read moreDetailsДенеска во Скопје на Плоштадот Македонија се славеше Денот на германското единство, со со краток филм изработен од македонски филмаџии, кои победија на малиот натпревар по повод Денот на германското...
Read moreDetailsГевгелија, 29 спетември 2020, ЦИВИЛите со промоција на зелените вредности, социјална правда и антинационалзимот.
Read moreDetails