fbpx
Село Боснек (23 ноември 2021) При тежък пътен инцидент с автобус загинаха 46 човека. Произшествието е станало на магистрала "Струма" малко след 2.00 ч. тази нощ, близо до село Боснек. Жертвите са чужди граждани, а автобусът е пътувал в посока към Република Северна Македония. Седем души са спасени и са откарани в "Пирогов".  
Пресфото - БТА снимка: Минко Чернев (ЕД)
Photo by Matthew Henry on Unsplash

Укинување на неразумните привилегии на функционерите

Функционерите во законодавната и извршната власт, а секако и локалната самоуправа, мораат да се откажат од луксузните автомобили, од патните трошоци, од репрезентативните издатоци, прескапи патувања за кои имаат слаби...

Read more

Политичари марионети

Политичари марионети. Овој вид политичари може да се појават во повеќе подвидови: пинокио, крпени кукли, сенки, плишани кукли, кукли кои се навлекуваат на рака или на прсти … Тие се...

Read more

Новинарите како партали ги исфрлаа од парламентот…

Постојано и систематски се стеснува просторот за слобода на професионалното новинарство. Гаснеа или се затвораа весници и телевизиски станици. Нивните сопственици се или во затвор, или гинат во сообраќајни несреќи...

Read more
Page 12 of 12 1 11 12

CIVILMEDIA NEWSLETTER